Confidenţialitate

Canada și Australia se retrag de la Jocurile Olimpice

Canada și Australia au devenit primele națiuni care își anunță retragerea delegațiilor de la Jocurile Olimpice din această vară, relatează CNN.

Invocând actuala pandemie de nou coronavirus, ambele țări cer amânarea competiției pentru 2021, după modelul Campionatului european de fotbal.

Găzduite de Tokyo, Jocurile Olimpice sunt programate în perioada 24 iulie – 9 august.

Organizatorii japonezi au insistat, în ultimele săptămâni, că evenimentul se va desfășura conform datelor stabilite, în ciuda faptului că multe state ale lumii au blocat traficul aerian și au impus restricții rutiere și feroviare de călătorie, în încercarea de a limita răspândirea COVID-19.

Numărul infectărilor a depășit, în weekend, pragul de 300.000 pe glob. 13.000 dintre cazuri au fost mortale. 92.000 de pacienți s-au vindecat. Italia rămâne cea mai afectată țară. Bilanţul epidemic a urcat duminică, la 5.476 de morţi în Peninsulă.

Guvernul de la Roma a interzis, de duminică seara, toate călătoriile pe teritoriul ţării, în încercarea de a încetini răspândirea noului coronavirus.

Ediţia 2020 a Jocurilor Invictus a fost amânată. Fondată de prinţul Harry în 2014, competiţia pentru veterani era programată în perioada 9-16 mai, la Haga.