Confidenţialitate

Canada: Peste 130 de incendii de vegetație din cauza valului de caniculă

Peste 130 de incendii de vegetație afectează vestul Canadei în urma unei val de căldură neobișnuit. Săptămâna aceasta s-au înregistrat peste 49 de grade Celsius în Columbia Britanică. Localitatea  Lytton a fost evacuată complet și ulterior distrusă de un incendiu. “În aproximativ 15 minute întregul oraș a fost cuprins de flăcări“, a declarat primarul Polderman pentru BBC.

Guvernul federal a anunțat că va trimite avioane militare inclusiv elicoptere militare și personal pentru a ajuta la combaterea incendiilor și a ajunge la persoanele amenințate de flăcări.

136 de incendii erau active în toată provincia, alimentate de aproximativ 12.000 de fulgere în ziua precedentă. Alte sute de locuitori au fost avertizați că ar putea fi nevoiți să-și părăsească casele.

Mai multe autostrăzi au fost închise din cauza incendiilor.

Autoritățile medicale au anunțat că 719 persoane au murit din cauza căldurii din ultima săptămână – un număr „de trei ori mai mare” decât media din aceeași perioadă a anului.

În ultimele zile au fost înregistrate temperaturi anormal de ridicate în zone din America de Nord.

Experții spun că se așteaptă ca schimbările climatice să crească frecvența evenimentelor meteorologice extreme, precum valurile de căldură.