Canada: Apar primele posibile cauze ale accidentului aviatic din San Francisco

2 persoane au murit și alte peste 180 au fost rănite.

Potrivit autorităților americane, avionul ateriza cu o viteză mult prea mică față de cea normală.

Astfel, avionul s-a prăbușit și a luat foc. 2 persoane au murit și alte peste 180 au fost rănite.

În plus, pilotul avionului Asiana Airlines avea puţină experienţă pe aeronavele de tip Boeing 777. El ateriza pentru prima dată cu un astfel de avion pe aeroportul din San Francisco – relatează CBS, în pagina electronică.

Agenția americană de securitate a transporturilor spune că pilotul avionului a solicitat permisiunea de a nu ateriza și de a încerca să ia din nou altitudine.

Ascultarea convorbirilor din cabina de pilotaj a stabilit că cererea pilotului de a accelera a fost făcută cu aproape şapte secunde înainte de impact, iar apelul către turnul de control de a lua din nou altitudine a venit cu o secundă şi jumătate înainte ca aparatul să lovească solul.

Potrivit cutiei negre recuperate de la locul accidentului – avionul a încetinit și avea o viteză mult mai mică față de cea normală pentru aterizare.

Compania aeriană sud coreeană a anunțat la rândul său că pilotul aflat la comanda aparatului era experimentat, dar în curs de formare pe acest tip de aeronavă…..aceasta nu a navigat decât 43 de ore pe acest model de avion, unul dintre cele mai mari din lume.

Aparatul – un Boeing 777 – venea de la Seul. În urma impactului cu solul, acesta a luat foc. 2 adolescente chineze au murit și alți peste 180 de pasageri au fost răniți.