Confidenţialitate

Campina – avarii si reclamatii, odata cu refacerea retelelor de apa-canal

La cinci luni de la semnarea ordinului de începere a şantierului, s-au demarat săpăturile pe 14 străzi din oras, iar în momentul de faţă este finalizată doar o alee, care măsoară nici mai mult nici mai putin de 62 metri.

Având în vedere că întregul proiect are o lungime de 25 de kilometri, ingrijorarea reprezentantilor administraţiei publice locale este justificată.

Totul trebuie finalizat până în toamna anului viitor, în caz contrar, fondurile europene în valoare de 8 milioane de euro vor fi retrase, susţine Horia Tiseanu, primarul municipiului Campina.

În plus, există probleme mari și la calitatea lucrării, spun reprezentanții administrației publice. În urma săpăturilor, s-au produs mai multe avarii la conducta de apă astfel că în oraş a fost sistată alimentarea cu apa zile la rând.

Primaria Câmpina va sesiza Inspectoratul de Stat în Construcții și va interzice începerea lucrărilor pe alte străzi până la finalizarea celor deja începute.

Programul de reabilitare şi modernizare a sistemelor de apă şi canalizare este implementat la Câmpina de operatorul de apa regional Hidro Prahova și face parte dintr-o lucrare mai amplă care cuprinde mai multe localitati din zona Valea Prahovei. Valoarea totală a proiectului care este finaţat din bani europeni, este de 162 de milioane de euro.