Campanie electorală pe Facebook: Cu ce clipuri speră partidele să-i convingă pe români să voteze – VIDEO

Internetul, dar cu precădere rețeaua de socializare Facebook, continuă să fie și în această campanie electorală unul dintre cele mai dinamice canale de comunicare pentru partidele politice.

Majoritatea liderilor au postat în ultima lună o serie de clipuri electorale prin care speră să-i convingă pe români să voteze la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Cel mai recent clip electoral a fost publicat marți de Nicușor Dan, președintele Uniunii Salvați România.

În clip sunt folosite imagini din mai multe filme precum Cronicile din Narnia, Hobbitul sau Underworld, dar și imaginea lui Liviu Dragnea, liderul PSD, sau vocea lui Sebastian Ghiță de la PRU.

“Veniți la vot. Și spuneți tuturor cunoscuților că e momentul să nu mai stea deoparte. Altfel, vom trăi cu toții cel mai nou horror românesc. Distribuie dacă îți pasă” este mesajul transmis de USR în încercarea de a-i convinge pe români să voteze pe 11 decembrie.

Clipul care are peste 108.000 de vizualizări și peste 2.200 de share-uri nu a fost primit cu aplauze de internauți. Mulți au criticat inițiativa lui Nicușor Dan.

”Votez cu USR, indiferent de aceste stângăcii de comunicare. Acest clip însă este o rușine, nu cred că își atinge scopul – acela de a scoate nehotărâții la vot. E pueril, cu secvențe furate, cu un nivel al mesajului foarte jos, similar cu al altor partide. Mă așteptam la mai mult.”

”Un astfel de clip îmi alungă orice dubiu în privința votului. Nu pot vota un partid care produce astfel de clipuri și campanii penibile, cu nimic mai prejos decît mascarda cu soroșiștii. penibilă campanie din partea celor care se consideră luminații și emancipații societății. în fapt, dovediți că sunteți la fel ca cei pe care vă propuneți să-i înlocuiți.”

Și Alina Gorghiu, președinta PNL, a publicat în noiembrie o continuare la celebrul filmuleț din 2012, tot din campania electorală, în care un copil a refuzat să-i deschidă ușa.

În clipul reeditat, Alina Gorghiu îi spune copilului să-i deschidă ușa pentru că, dacă nu o face, la aceste alegeri va câștiga PSD, Victor Ponta o să-i copieze temele, iar Liviu Dragnea îi va fura sandvișurile, pentru că ”așa fac toți pesediștii”. În final copilul îi deschide ușa.

 

”Ştiţi clipul cu mine în campania door to door, când îmi răspunde un copil? Sigur că-l ştiţi (mulţumesc pentru promovare, PSD). Eh, a fost atât de bun, că l-am reeditat. Acum mi-a şi deschis”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

Și acest clip a avut parte de o serie de critici din partea internauților.

În evidență a ieșit și Elena Udrea, candidat independent la aceste alegeri parlamentare.

Fostul ministru a postat miercuri un clip pe Facebook parte din campania sa denumită ”O femeie cât 10 bărbaţi!”

Elena Udrea a scris despre acest clip că este un pamflet și că ”e bine să mai şi glumim” într-o campanie ”plictisitoare și lipsită de zvâc”.

”Nu e Schwarzenegger, nu e Rambo, nu e Van Damme și nici James Bond. Este Elena Udrea în luptă cu sistemul. A sărit cu parașuta, s-a plimbat cu telecabina, știe să tricoteze și participă la maratoane. Toate au fost un antrenament pentru cea mai mare bătălie a vieții sale: cea cu sistemul (…) Elena Udrea trage la țintă și doboară sistemul dintr-o lovitură”, se afirmă în clipul Elenei Udrea.

 

De cealaltă parte, PSD a rămas în zona clasică a campaniei electorale online, cu clipuri simple de prezentare a candidaților, fără să recurgă la producții cu scenariu sau încărcate de efecte artistice.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS