Confidenţialitate

Campanie de promovare a vaccinării pe litoral

Autoritățile de pe litoral desfășoară o amplă campanie de promovare a vaccinării, având în vedere că sezonul estival este perioadă în care toate drumurile duc la mare.

Prefectura Constanța, Direcția de Sănătate Publică, Poliția, cluburile de motocicliști și bicicliști din oraș au organizat împreună caravane care au străbătut litoralul pentru a-i convinge pe oameni să se vaccineze – transmite corespondenta Europa FM, Ghiulfer Predescu.

Zeci de motocicliști și bicicliști, între ei fiind șefa Direcției de Sănătate Publică, prefectul, șeful Poliției Județului Constanța s-au adunat, duminică diminerață, la pavilionului Expozițional din Mamaia, unde funcționează cel mai mare centru de vaccinare de pe litoral. Au pornit apoi pe străzile orașului și, după cu spune Larisa, o motociclistă echipată corespunzător, nu se vor opri aici.

„Suntem toți vaccinați și rapelați. Mergem și în județ, unde vom tramsite același mesaj, să conștientiozăm că trebuie să ne vaccinăm pentru binele nostru”.

Secretarul de stat în ministerul Sănătății, Andrei Baciu a aflat că autoritățile din Constanța, împreună cu sponsorii, au pregătit mai mute maratoane ale vaccinării, în mall-uri, precum și în aer liber, pe Faleza Cazinoului.

„Constanța s-a mobilizat. Este în topul județelor cu privire la campania de vaccinare . Sunt 4400 de persoane care s-au vaccinat în ultimele zile, pe zi, și trebuie să continuăm, să menținem ritmul”.

Peste 20% din populația de pe litoral este deja vaccinată, dar numărul persoanelor imunizate trebuie să fie mai mare, susține medicul Constantin Dina, prezent la eveniment.

„Aici trebuie să fie vaccinată populația deoarece în perioada iunie, iulie, august, populația Constanței se dublează. Vin oameni din toață țara și este important să avem aici oameni vaccinați care să le asigure serviciile de care au nevoie”.

Județul Constanța se află în scenariul verde cu o rată a incidenței de 0,94 la mia de locuitori.