Campanie de crowdfunding pentru prima pereche de ochelari românești din plastic reciclat

După ce a câștigat ediția de anul trecut a competiției Social Impact Award România, o echipă de studenți a dezvoltat REGLASS, primii ochelari manufacturați din plastic reciclat din România. Pentru a porni producția acestora, studențiiorganizează acum o campanie de crowdfunding pe platforma Startarium România.

”În contextul în care foarte mult plastic este aruncat după prima utilizare, scopul lor este să reutilizeze plasticul și să îl transforme în rame de ochelari de soare. Statisticile ne spun că, în România, reciclăm aproximativ 3% din totalul deșeurilor din plastic, restul ajungând în mediul înconjurător.

Pentru o pereche de rame din plastic reciclat este nevoie de aproximativ 25 de dopuri de PET -uri sau 15 pahare aruncate de tineri la festivaluri. Apoi, într-un atelier micuț, cu o mașinărie de injecție, matriță și pasiune, plasticul odată risipit ajunge să fie transformat în ochelarii de mâine.

Ochelarii REGLASS îmbină perfect sustenabilitatea și moda, pentru acei tineri care își doresc să contribuie la o societate mai responsabilă cu un plus de stil. Lentilele sunt achiziționate de la un producător din România și includ protecție UVA/UVB, strat de durificare, anti-reflexie și anti-zgârieturi”, explică inițiatorii proiectului, într-un comunicat trimis Europa FM.

Cei care doresc să susțină acest proiect  o pot face pe platforma Startarium până pe 13 mai 2019.

Pentru susținătorii campaniei, echipa  a pregătit și o serie de recompense, precum 2 perechi de ochelari de soare, fiecare cu lentile de culori diferite și șansa susținătorilor de a-și construi singuri perechea de ochelari preferată, într-un atelier în care pot învăța să folosească mașinăria modulară de injecție.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS