Confidenţialitate

Campania “România salvează România” a adunat aproape 7 milioane de euro

În cadrul campaniei naţionale de strângere de fonduri “România salvează România”, Crucea Roşie Română a colectat, de la persoane fizice şi juridice, suma de 6.686.364 de euro.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a organizaţiei, până la data de 5 mai Crucea Roşie Română a făcut achiziţii de echipamente medicale şi materiale de protecţie necesare unităţilor sanitare în valoare de peste 5.434.069 de euro. În continuare, mai există în cont suma de 1.252.295 de euro pe care organizaţia vrea să îi utilizeze pentru achiziţia de materiale şi echipamente de protecţie.

“Am sprijinit 165 de unităţi sanitare din toată ţara cu echipamente medicale şi materiale de protecţie, 15 unităţi sanitare au primit aparate de testare rapidă COVID şi kituri de testare rapidă, monitoare pentru funcţii vitale, injectomate, bronhofibroscop, generator, staţie de oxigen, tuneluri de dezinfectare. Pe lângă unităţile sanitare, Crucea Roşie Română a sprijinit cu materiale de protecţie 580 de cabinete individuale ale doctorilor de familie, 230 de autorităţi publice centrale şi locale cu materiale de protecţie. Am asigurat sprijin pentru 80 de centre de carantină, 55 de ONG-uri, 12.175 de persoane aflate în izolare şi familii nevoiaşe”, susține Crucea Roşie Română.

De asemenea, peste 8.000 de persoane aflate în izolare la domiciliu au fost monitorizate zilnic prin telefon de voluntarii Crucii Roşii Române şi nouă filiale ale organizaţiei au sprijinit familii/ persoane izolate la domiciliu în efectuarea cumpărăturilor necesare traiului zilnic.

“Am avut şi filiale care au asigurat în punctele de staţionare de pe autostrada A1 apă şi alimente persoanelor sosite din străinătate şi escortate de forţele de ordine până la localităţile de domiciliu. Şi toate acestea prin implicarea zilnică a aproape 2.000 de voluntari şi personal angajat al Crucii Roşii Române, ghidaţi mereu de valorile umanitare ale Mişcării de Cruce Roşie şi Semilună Roşie”, adaugă Crucea Roşie Română.