Confidenţialitate

Campania „N-AVEM SÂNGE!” / Lipsă de sânge în București în „luna cadourilor”

La fiecare 2 SECUNDE, un pacient are nevoie de sânge! În decembrie, “luna cadourilor”, numărul donatorilor scade cu un sfert – iar autoritățile încearcă să îi determine pe donatori să nu uite de pacienții aflați în situații critice, chiar dacă e o perioadă aglomerată, cu pregătiri pentru sărbătorile de iarnă. O pungă de sânge salvează 3 vieți. Sângele donat salvează, anual, 1 milion de pacienți.

 „N-avem sânge” – este mesajul campaniei de informare cu privire la importanța donării de sânge, în așa-numita „lună a cadourilor”. Semnalul de alarmă este tras de Primăria Capitalei prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), împreună cu Centrul de Transfuzie Sanguină București.

Ultima lună din an aduce, în medie, cu 25% mai puțini bucureșteni la Centrul de Transfuzie Sanguină, spun medicii. În același timp, însă, cererea spitalelor rămâne la fel de mare.

În Capitală, sunt 60 de spitale de stat și private, dintre care 14 de urgență. Lunar, cererea de sânge este de trei ori mai mare decât cantitatea care poate fi oferită.

De aceea, în decembrie, Primăria Capitalei și ASSMB îi invită pe bucureșteni să le facă un cadou celor aflați în nevoie. Astfel, de luni până vineri, între orele 07:30 și 13:30, Centrul de Transfuzie Sanguină București are porțile deschise pentru a primi cât mai mulți donatori.

Luni, 11 decembrie, începând cu ora 9.00, Centrul mobil de donare se va afla la sediul Primăriei Capitalei.