Confidenţialitate

Camera Deputaţilor votează miercuri cererile DNA de arestare preventivă a lui Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu

Camera Deputaţilor se reuneşte miercuri pentru a vota, în plen, solicitările DNA de arestare preventivă a deputaţilor Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu.

Comisia Juridică a acordat raport favorabil cererilor procurorilor anticorupție.

Conducerea Camerei Deputaţilor a decis ca plenul pentru votul în cele două cazuri să aibă loc miercuri, la ora 12.00.

Deputaţii vor vota cu bile pentru fiecare dintre cele două solicitări în parte.

Liderii PNL şi PSD au anunţat că parlamentarii formaţiunilor pe care le conduc vor vota în favoarea cererilor justiţiei.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut, în urmă cu două săptămâni, aviz de la Camera Deputaţilor pentru arestarea preventivă a parlamentarilor Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu, în dosarul în care sunt urmăriţi penal pentru fapte de corupţie privind despăgubiri ilegale de aproape 109 milioane lei date de ANRP lui Mihai Rotaru.

Ioan Oltean este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu, iar Cătălin Florin Teodorescu, la data faptei membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, trimis în judecată sub control judiciar în altă cauză, este urmărit penal pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Dosarul vizează despăgubirea ilegală acordată de comisia ANRP omului de afaceri Mihai Rotaru, acţionar la CS Universitatea Craiova, care în 2011 a primit aproape 109 milioane de lei pentru un teren din Piteşti în suprafaţă de peste 61.000 de metri pătraţi. Despăgubirea a fost acordată în perioada în care Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP era condusă de Crinuţa Dumitrean.