Camera Deputatilor voteaza luni solicitarile de arestare preventiva a Elenei Udrea

Comisia Juridică a Camerei Deuptaților discută duminica aceasta solicitările procurorilor DNA de arestare preventivă a Elenei Udrea.

Elena Udrea este acuzată între altele de luare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu și spălare de bani,

DNA a trimis ieri după amiază Parlamentului o primă solicitare de arestare preventivă a Elenei Udrea, după ce a extins cercetările în dosarul Gala Bute.

Potrivit procurorilor, Elena Udrea este suspectată că ar fi comis ilegalități în perioada 2010 – 2012, atunci când era în fruntea Ministerului Dezvoltării.

Acuzațiile: luare de mită, abuz în serviciu, declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Tot ieri, DNA a cerut arestarea preventivă a Elenei Udrea, de această dată în dosarul Microsoft, în care este acuzată de trafic de influență – atunci când au fost încheiate licențele IT în 2009 – tot trafic de influență în legătură cu derularea contractului e-România, – spălare de bani și fals în declarații de avere.

Potrivit referatului procurorilor, Elena Udrea ar fi știut că fostul soț – Dorin Cocoș – urma să primească 9 milioane de euro mită, în dosarul Microsoft. În calitate de ministru și vicepreședintele PDL la acea vreme, Udrea ar fi sprijinit firmele pentru încheierea contractelor de licențe IT.

Mai mult, Elena Udrea a fost denunțată la DNA de omul de afaceri Dinu Pescariu, vizat și el în dosarul Microsoft. Pescariu susține că i-ar fi dat 500.000 de euro deputatei pentru a-i rezolva problemele din justiție.

Un alt motiv pentru care anchetatorii au cerut trimiterea după gratii a Elenei Udrea: aceasta ar fi încălcat condițiile controlului judiciar. Procurorii spun că prin declarațiile din mass media, Elena Udrea ar fi influențat indirect măruturiile altor inclupați din dosarul Microsoft, unii aflați deja după gratii.