Camera Deputatilor: Vot pentru noile cereri de urmarire penala si arestare a Elenei Udrea

Aflată în arest la domiciliu, Elena Udrea se va prezenta peste trei ore la Parlament. La solicitarea DNA, colegii deputați urmează să aprobe sau nu noile cereri de începere a urmăririi penale și de arestare a Elenei Udrea.

După ce judecătorii au aprobat deplasarea sa la Parlament, Elena Udrea a declarat că ultimele evoluții în dosarul Gala Bute îi sunt favorabile.

Ultimele 3 acuzații formulate de procurorii anticorupție împotriva Elenei Udrea sunt de luare de mită. Ele au legătură cu finanțarea de către Ministerul Dezvoltării Regionale a contractelor încheiate în cadrul programului ‘Schi pentru România’. Procurorii susțin că Elena Udrea cerea 10 la sută din valoarea contractelor, finanțate de Ministerul Dezvoltării, cu firme private.

Tot în același interval, adică între 2010 și 2011, Elena Udrea împreună cu prietena sa Ana-Maria Topoliceanu, director al Companiei Naționale de Investiții, acuzată și ea acum, ar fi primit 300.000 lei de la administratorul unei firme pentru a asigura plata la timp a lucrărilor executate de societate. Astfel, după ce Compania Națională de Investiții plătea lucrările realizate, administratorul societății a transferat 10% din suma încasată de la stat către firma controlată de Lungu Ștefan, consilierul Elenei Udrea, în baza unor contracte de consultanță fictive. Acesta, îi dădea banii primiți lui Tudor Breazu, un apropriat al Elenei Udrea și al Anei Maria Topoliceanu, susține DNA.

Potrivit jurnalistului Cătălin Tolontan, Ana Maria Topoliceanu a încercat să-l convingă pe Tudor Breazu să facă un denunț împotriva Elenei Udrea, așa cum a făcut și ea.

Fosta șefă a Companiei de Investiții l-a contactat pe Beazu pe Facetime, o rețea socială, printr-un apel, video, însă nu a vorbit ci a comunicat cu el aratându-i mesajele pe bilețele.

Doar că Tudor Breazu a înregistrat apelul video și l-a prezentat la DNA.