Confidenţialitate

Camera Deputaților începe dezbaterile legate de ridicarea imunității lui Nicolae Bănicioiu | AUDIO

Camera Deputaților începe dezbaterile asupra solicitării DNA de ridicare a imunității lui Nicolae Bănicioiu, fost ministru în Guvernul Ponta. Deputatul Pro România este acuzat de luare de mită și trafic de influență.

Primul pas pentru ridicarea imunității fostului ministru Nicolae Bănicioiu a fost făcut la finalul săptămânii trecute, când deputații juriști au aprobat aproape în unanimitate solicitarea procurorilor anticorupție.

Votul de azi din plenul Camerei va fi unul secret, cu bile, ceea ce înseamnă că deputații trebuie să fie prezenți fizic la Parlament.

Solicitarea de ridicare a imunității unui deputat se aprobă cu majoritatea simplă, adică cu jumătate plus unu din numărul celor prezenți. Cu condiția, evident, să existe cvorum, adică să fie prezenți la lucrările plenului cel puțin jumătate dintre deputați, adică 163.

Procurorii îl acuză pe Bănicioiu că, în perioada 2012-2014, când era ministru al Tineretului, ar fi cerut și primit mită 1,29 milioane de lei de la doi oameni de afaceri pentru că l-ar fi influențat pe ministrul Sănătății de atunci, Eugen Nicolăescu de la PNL, să numească pe post de manageri de spitale anumite persoane agreate de respectivii afaceriști.

Mai mult, procurorii susțin că Bănicioiu ar fi primit și o altă mită, de 2,6 milioane de lei, de la aceiași oameni de afaceri, după ce a devenit ministru al Sănătății, în perioada 2014 – 2015.

Nicolae Bănicioiu a fost ministru al Tineretului în Guvernul Ponta între 2012 și 2014, iar din 2014 până în 2015 a fost ministru al Sănătății. El este acum deputat și membru în conducerea Pro România.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Cristian Citre