Camera Deputaților dezbate miercuri abrogarea anumitor categorii de pensii speciale

Camera Deputaților dezbate miercuri, în calitate de for decizional, un proiect mai vechi al USR pentru abrogarea anumitor categorii de pensii speciale.

Sunt vizati funcționarii publici parlamentari, personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă din România, judecătorii CCR și membrii corpului diplomatic consular al României.

In cazul magistraților și militarilor, inițiativa prevede o plafonare a pensiilor.

Propunerea USR a fost respinsă de Senat anul trecut, in martie iar acum ajunge în Camera Deputaților.
Sistemul dublu de pensii trebuie să înceteze – scrie pe Facebook deputatul Claudiu Năsui, care a adăugat că “dacă plătim toți la fel, trebuie să primim toți la fel. Fără speciali și fără legi speciale doar pentru unii”.

Și PSD ar vrea să dea o lovitură de imagine în Parlament, introducînd în regim de urgență spre dezbatere aceeași eliminare a pensiilor speciale.

Invitată la Europa FM, în emisiunea Piața Victoriei, vicepremierul Raluca Turcan a spus că proiectul cu care acum se laudă PSD aparține, de fapt, liberalilor.

“Proiectul în sine vizează eliminarea pensiilor speciale pentru toate categoriile, cu excepția magistraților și, de asemenea, a persoanelor care se află în sistemul militar care este unitar în tot ansambul NATO. În rest, practic am ajunge la o recalculare a pensiilor. În paralel, am dat deja în lucru un model de lege a pensiilor care să elimine inechitățile și să ajungem ca toate pensiile din România să fie calculate pe bază de contributivitate”, a spus Raluca Turcan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS