Confidenţialitate

Camera Centrală a Palatului Buckingham se deschide pentru public pentru prima oară în istorie | AUDIO

Pentru prima oară în istorie, Palatul Buckingham deschide pentru public și aripa estică. Este vorba despre Camera Centrală a Palatului, cea care dă spre celebrul balcon unde își face apariția familia regală. Aceasta poate fi vizitată începând de mâine și până pe 29 septembrie, însă biletele se mai găsesc abia pentru vara viitoare. Cât costă un bilet și ce pot vedea aici vizitatorii aflăm de la Florentina Mihăiță. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

75 de lire sterline vor plăti cei care doresc să viziteze aripa estică a Palatului Buckingham. Aceasta include Camera Centrală care dă spre faimosul balcon regal.

Încăperea a fost construită de regina Victoria și a prințului Albert. De altfel, acesta a sugerat construirea balconului regal, potrivit agenției de știri Reuters. Balconul a fost folosit pentru prima oară în 1851 pentru a saluta trupele britanice care luptau în Războiul Crimeii.

Vizitatorii nu vor avea voie să iasă în balcon, însă vor putea privi prin perdea către bulevardul The Mall şi vor admira un candelabru restaurat, din secolul al XIX-lea, în forma unei flori de lotus.

Vizitatorii au acces și în alte încăperi ale Palatului, unde vor admira
piese din secolul al XVIII-lea cum ar fi un tapet chinezesc recent restaurant, precum și picturi din același secol sau carpete de perete din mătase imperială chinezească dăruite reginei Victoria.

Tot de vara aceasta, s-a deschis în premieră și castelul Balmoral din scoția, unde a murit Regina Elisabeta a II-a.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Cântăreața Carla Bruni, soția fostului președinte francez Nicolas Sarkozy, pusă sub acuzare în dosarul finanțării ilegale a campaniei prezidențiale din 2007 | AUDIO