Camelia Potec se antrenează într-un bazin de peste 260 de milioane de lire sterline

Campioana olimpică de la Atena, Camelia Potec se antrenează pentru Jocurile Olimpice de la Londra la cel mai modern bazin de înot, Aquatic Center.

Aquatic Center, unde se antreneză Camelia Potec, a fost proiectat în 2004, înainte ca Londra să fie desemnată drept gazda Olimpiadei din 2012, de arhitectul Zaha Hadid, câştigător al Premiului Pritzke. Costul construcţiei s-a ridicat la suma de 269 milioane de lire sterline.

Potec va înota pentru aur la 400 şi 800 de metri, dar până la medalie e drum lung. O recunoaşte chiar ea, într-un scurt interviu acordat postului public: ‘Primul pas, şi cel mai greu, după părerea mea, este să ajung în finală. Eu sper să fiu la un randament maxim exact atunci când trebuie’, a declarat Camelia Potec.

Sportiva româncă e susţinută inclusiv online de către fanii de pe reţele de socializare: ‘Am primit foarte multe încurajări, atât prin e-mail cât şi pe Facebook’.

După ce va încheia concursul de nataţie, Camelia va merge direct la Wimbledon, unde îi va ţine pumnii colegei sale de cameră, Sorana Cârstea: ‘Cu siguranţă că voi fi acolo, în tribune, să o încurajez’, a mai spus campioana.

Duminică, de la ora 14:00, Camelia Potrec va intra în proba 400 m liber.