Confidenţialitate

Camelia Chenciu, despre Călin Gheorghe: “Pentru mine a fost vocea unei generații, generația mea”

Prima ediție Rock Sessions  este închinată lui Călin Gheorgheunul dintre cei mai experimentați oameni de radio, care se alăturase Europa FM în luna februarie a anului trecut. Îl ascultam în fiecare seară de joi, la Pop Rock.

Pasiunea lui Călin Gheorghe pentru muzică nu avea niciun fel de limite. De exemplu, la un moment dat a plecat până-n Argentina pentru a-l vedea pe Roger Waters, practic vorbim despre o pasiune până la capătul lumii.

Aceeași pasiune pentru muzică o are și colega noastră Camelia Chenciu, care își aduce aminte cu drag de Călin Gheorghe.

“Sunt câteva lucruri pe care nu știu să le înțeleg: viața care nu dă niciun preaviz când se termină, și fascinația pe care o am pentru vocea-om și omul-voce. Legătură între cele două? – Omul!

Nu pot spune că l-am cunoscut pe Călin, nu e ca și cum am ieșit la o bere sau la un pahar de vin, la o terasă din București ori am ascultat rock până dimineață în Vama Veche.

Pentru mine a fost vocea unei generații, generația mea. Era acel Pro FM, unde se gândea liber și se vorbea liber. Erau vocile acelea care vorbeau în locul meu.

În sept 2019, am văzut un personaj pe holurile radio-ului. Am întrebat E acel Călin Gheorghe? Da, a fost răspunsul.

Am avut un moment amuzant, pueril pentru cei care ne ascultă. De 8 martie, înainte de pandemie, am avut un prânz de Ziua Femeii la radio. Călin ne aducea prânzul, eram un grup de fete, i-am cerut să ne vorbească… asta, apropo de vocea-om…

Apoi, într-o sâmbătă, 25 iulie, a sunat telefonul. Cineva mi-a spus să trag aer în piept și să stau puțin.

Știi ce cred că rămâne la final? Că am avut acest privilegiu, ca pentru o perioada scurtă de timp, să fiu colegă cu o voce și un om care pentru mine au însemnat ceva.”, a spus Camelia Chenciu despre Călin Gheorghe la Rock Sessions cu Mihai Dinu.