Confidenţialitate

Prima ediție Rock Sessions, dedicată lui Călin Gheorghe

De azi, Mihai Dinu prezintă în fiecare joi seara, de la ora 21:00, o nouă emisiune Europa FM: Rock Sessions. Pentru prima ediție, Mihai Dinu a ales să aducă pe frecvențele Europa FM pe cei care i-au fost aproape lui Călin Gheorghe, pe parcursul carierei sale, dar și piesele pe care realizatorul radio mărturisea că le iubește.

”M-am gândit foarte serios dacă să fac sau nu o emisiune de genul ăsta. Asta din mai multe motive, cel principal fiind emoția enormă pe care ar genera-o asupra celor care o realizează. Pentru că mi-am dorit să fie cu invitați, oameni care l-au cunoscut și prețuit. Am trecut peste emoțiile noastre pentru că omul ăsta merita așa ceva. Nu se poate ca totul să se sfârșească așa. Pur și simplu nu se poate. Mori, și gata. Și apoi?

Așa că am regândit totul și am pornit de la un set de piese pe care el le adora. Deschiderea  va fi  cu Bitter Sweet Symphony, iar închiderea acestei emisiuni omagiu va fi  cu Hallelujah, piesele pe care le-a iubit cel mai mult.

De la ele am adăugat altele din cele foarte multe ce-i plăceau și am avut grijă ca selecția să fie cât mai variată.

Apoi m-am gândit la perioada în care Pro FM era un modelator de personalități și i-am ales pe Răzvan Exarhu și Marius Vintilă și i-am rugat să ne împărtășească câteva gânduri. Au făcut-o amândoi cu mare emoție.

La final a venit și perioada Europa FM, din păcate ultima. Toader Păun îi preda ștafeta în fiecare joi, iar în Camelia Chenciu am văzut și simțit aceeași dragoste pentru muzică pe care o avea și Călin.

Am pus lucrurile cap la cap și la final am înregistrat. Da, este o emisiune produsă. Nu aș fi putut s-o fac în direct. Iar partea de final am reluat-o de trei ori până când am putut spune coerent fraza asta: Cred că o ediție-omagiu Călin Gheorghe, la aproape un an de la dispariția sa, este onorantă pentru omul Călin Gheorghe, și este un gest plin de încărcătură emoțională, într-o lume care rareori își mai face timp să le spună celor plecați: Mulțumim, ne-ați îmbogățit viața!

Emisiunea asta arată că muzica sparge orice bariere. Arată că unește oamenii.

De dincolo, cu fața lui zâmbitoare, Călin a mai făcut o mică magie. Ne-a reunit pe mulți dintre cei care l-am iubit și prețuit, chiar dacă numai și pentru o oră”, mărturisește Mihai Dinu.

Călin Gheorghe era unul dintre cei mai experimentați oameni de radio, o voce pe care o auzeam în FM de peste 25 de ani și care se alăturase Europa FM  în luna februarie a anului trecut.