Confidenţialitate

Calitatea serviciilor de educație în România: Sectorul 2 din București este pe primul loc. Sectorul 5 și Drobeta-Turnu Severin, la coada topului

Sectorul 2 din Capitală oferă cele mai bune servicii de Educație, iar Sectorul 5 și Drobeta-Turnu Severin sunt la coada clasamentului în acest domeniu, arată un studiu realizat de Societatea Academică din România și Asociația Act For Tomorrow.

În cadrul studiului, experții au analizat, timp de 9 luni, cați bani alocă consiliile locale și județene educației dar și ce condiții au creat ca și elevii cu dizabilități să poată ajunge ușor la școală.

Sectorul 2 este campion în ceea ce privește calitatea serviciilor de educație asigurată de autorități, cu 95 de puncte, urmat de Sibiu și municipiile Oradea, Pitești și Târgoviște.

Sectorul 5 și Drobeta-Turnu Severin, cu 30, respectiv 24 de puncte, sunt la coada clasamentului.

În România, conform studiului realizat de Societatea Academică din România și Asociația Act For Tomorrow, nota medie la nivel național primită de autoritățile publice pentru atenția și banii acordați educației este de 6,4.

Autorii cercetării au analizat date despre acordarea burselor școlare, asigurarea pazei în unitățile de învățământ, banii alocați  cabinetelor medicale, internatelor și căminelor școlare, investițiile în școli, accesibilizarea unităților de învățământ pentru elevii cu dizabilități locomotorii.

Foto: Shutterstock