Confidenţialitate

Călin Popescu Tăriceanu, urmărit penal

DNA-ul anunță începerea urmăririi penale împotriva lui POPESCU TĂRICEANU CĂLIN CONSTANTIN ANTON, președinte al Senatului, pentru comiterea infracțiunilor de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

Procurorii susțin că declarația dată acum o lună de președintele Senatului în dosarul uriașului dosar privind retrocedările către Paul Al României, Remus Truică și gruparea de oameni de afaceri evrei care au orchestrat această afacere de 145 de milioane de euro, a fost una mincinoasă.

Procurorii DNA susțin că existau indicii că Tăriceanu ar avea cunoștință despre activitatea infracțională a grupului susmenționat, prin prisma relațiilor de afaceri sau de prietenie avute cu membrii acestui grup.

Și într-adevăr Tal Silberstein a fost consultant al premierului de atunci Călin Popescu Tăriceanu (cu mențiunea că a fost și pentru Năstase și pentru Băsescu). Cât despre Dan Andronic există chiar și înregistrări video pe internet cu interviuri simulate, de antrenament pe care acesta le făcea cu Tăriceanu.

De altfel, în acest dosar al retrocedărilor a fost trimis în judecată și unul dintre consilierii de stat ai premierului de atunci, procurorii arătând că acesta a fost folosit de această mafie a retrocedărilor pentru a-l convingge pe Paul Lambrino că are influență și că poate obține, într-adevăr, retrocedările respective.

“Fiind audiat la data de 15 aprilie 2016, în depoziția luată sub jurământ (…) suspectul Popescu Tăriceanu Călin a menționat în mod nereal că nu a avut cunoștință de achiziționarea drepturilor succesoarele ale lui Al României Paul de către Silberstein Tal, Truică Remus și alții și că nu a discutat cu Truică Remus despre taxele notariale.

De asemenea, acesta a mai declarat că nu are relații apropiate și nu a păstrat legătura cu inculpații Andronic Dan Cătălin și Silberstein Tal, cu care s-a întâlnit doar sporadic, aflând din presă, ca urmare a comunicatelor DNA, despre acest dosar.

A precizat, de asemenea că nu l-a prezentat/introdus pe Tal Silberstein altor politicieni din România. A mai precizat, că nu a avut o relație apropiată cu inculpatul Marcovici Marius, ascunzând totodată că are cunoștință de relația acestuia din urmă cu inculpatul Tal Silberstein”, se arată în comunicatul DNA.

Dacă Tăriceanu știa despre ce se întâmplă sub el și n-a mișcat nimic ca prim-ministru, poate fi considerat sau nu vinovat?

Este Tăriceanu un mincinos sau cei de la DNA forțează nota?

https://soundcloud.com/europafmromania/romania-in-direct-calin-popescu-tariceanu-urmarit-penal-24-mai-2016