Confidenţialitate

Călin Popescu Tăriceanu reacționează dur la propunerea lui Teodorovici: ”O astfel de măsură nu am auzit să fie luată sau să fi fost luată de o altă ţară europeană”

Dreptul românilor de a munci în interiorul Uniunii Europene ar putea fi reglementat încălcând unul dintre principiile de bază ale UE. Eugen Teodorovici a vorbit, marți, despre limitarea liberei circulație a europenilor care vor să lucreze într-o altă țară.

La câteva ore de la această declarație a venit și o reacție dură din partea liderului ALDE.

”Nicidecum nu suntem de acord cu o astfel de propunere, pentru că dreptul de a munci în interiorul Uniunii Europene este un drept câştigat de toţi românii, de care foarte mulţi au înţeles să beneficieze, iar problema deficitului de forţă de muncă în România, o problemă reală, nu se rezolvă prin limitarea unui drept câştigat prin obţinerea calităţii de membru al Uniunii Europene.

Trebuie să ne gândim la alte soluţii, nu suntem singura ţară care s-a confruntat cu o penurie de forţă de muncă, mai sunt şi alte ţări, putem să învăţăm din exemplul altora. O astfel de măsură nu am auzit să fie luată sau să fi fost luată de o altă ţară europeană”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, la finalul reuniunilor Biroului Politic Executiv şi Biroului Politic Central ale ALDE.