Calin Popescu Tariceanu propune initierea procedurii de suspendare a presedintelui Traian Basescu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, propune inițierea procedurii de suspendare și demitere a președintelui Traian Băsescu.

Liderul Partidului Liberal Reformator a avansat şi un calendar care vizeaza suspendarea în preajma datei de 23 septembrie și referendum de demitere în 2 noiembrie, ziua primului tur al prezidenţialelor.

Preşedintele Senatului invocă două momente în care preşedintele ar fi încălcat Constituţia.

Potrivit lui Calin Popescu Tariceanu, suspendarea este necesara dupa ‘atingerea gravă şi iremediabilă adusă prestigiului funcţiei prezidenţiale prin implicarea fratelui Preşedintelui României în fapte de corupţie extrem de grave.

Si faptul ca Traian Basescu l-a păcălit pe premier la semnarea Pactului de coabitare reprezinta un alt motiv pentru care seful statului ar trebui suspendat, in opinia liderului Partidului Liberal Reformator.

Opoziţia în schimb consideră intenţia lui Calin Popescu Tariceanu drept un joc politic, fără temei. Aflat la summitul NATO in Tara Galilor, presedintele Traian Basescu a fost intrebat ce crede despre o eventuala tentativa de suspendare. Seful statului a raspuns: ‘Intru in campanie si nu o sa le fie bine. Am o capacitate uriasa de revitalizare.’

Traian Băsescu a mai trecut pana acum prin doua incercari de suspendare din functie. Niciuna dintre tentativele de demitere nu a avut succes.