Călin Popescu Tăriceanu, inspirat de legenda lui Marcus Curtius din Roma Antică: „Organizez consultări sub titlul ROMÂNIA DIALOGULUI”

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, inspirat de legenda lui Marcus Curtius din Roma Antică, anunță că organizează consultări pentru rezolvarea situației de criză în care se află România.

Consultările se vor desfășura sub denumirea „România dialogului” .

„Voi lansa o iniţiativă care se va numi «România dialogului» (…) Toate partidele vor trebui să fie reprezentate. Planific să invit CSM, vreau să invităm reprezentanţii mediului academic care lucrează în domeniul dreptului, organizaţiile non-guvernamentale” Călin Popescu Tăriceanu

Președintele Senatului spune că la acest demers îl obligă experiența de 26 de ani în politică și situația din țară.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Îmi propun ca, din dezbaterile care vor avea loc, propunerile care vor veni trebuie să aibă menirea să consolideze Justiţia şi statul de drept, dar adevărata Justiţie şi adevăratul stat de drept. Nu aşa cum se întâmplă astăzi” Călin Popescu Tăriceanu

Pentru a ilustra demersul său, Călin Popescu Tăriceanu a povestit o legendă din Roma antică, legenda lui Marcus Curtius.

”Există o legendă în Roma Antică a lui Marcus Curtius, un tânăr care a hotărât să recurgă la sacrificiul personal pentru a rezolva o mare problemă. Ce s-a întâmplat? Roma a fost afectată de un cutremur major. După acest cutremur s-a creat o fisură uriașă în oraș pe care romanii au încercat să o umple cu ceva și nu reușeau. Era un efort zadarnic. Până la urmă acest tânăr s-a îmbrăcat în ținuta de războinic și cu calul său s-au aruncat în prăpastie, vrând să dea exemplul sacrificiului personal pentru salvarea Romei. Nu e cazul să recurgem la sacrificii omenești, dar vreau să accentuez faptul că, într-o astfel de situație, responsabilitatea ne obligă”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Călin Popescu Tăriceanu a fost întrebat de jurnaliști dacă la aceste consultări vor fi chemaţi şi reprezentanţi ai menifestanților din Piața Victoriei. Președintele Senatului a declarat că nu se poate iniţia un dialog cu cei din stradă.

„Este foarte greu, cu toată consideraţia pentru cei care sunt în stradă… Spuneţi-mi şi mie care, cum s-ar putea iniţia un dialog cu ei? Că nu există o formă organizată. Ce facem? Facem un sondaj să luăm din Piaţă câţiva reprezentanţi? S-ar putea ca cei care sunt acolo să aibă interes pe alte subiecte, fiecare poate are nemulţumirea lui, unii pe bănuiala că această ordonanţă viza salvarea unora.  S-a retras ordonanţa, se vede că nu viza pe nimeni, nu era cu dedicaţie. Unii vor să continue să demonstreze” Călin Popescu Tăriceanu

Sursă foto:  The Athenaeum

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS