Calin Popescu Tariceanu: Gestul lui Teodor Melescanu este onorabil

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, e de parere ca legea privind organizarea alegerilor trebuie modificata cat mai repede.

Președintele Senatului – Călin Popescu Tăriceanu – e de părere că gestul lui Teodor Meleșcanu de a-și da demisia este unul onorabil.

Cineva trebuia să își asume responsabilitatea pentru cele întâmplate în afara țării și pentru faptul că mii de oameni nu au putut vota, deși au așteptat ore în șir să-și exercite acest vot, susține Tăriceanu.

În acest context, președintele Senatului a spus că una dintre prioritățile legislative ale Camerei este modificarea legii electorale.

# Pe de altă parte, în această după-amiază ar urma să se discute cazul senatorului Akos Mora – declarat definitiv incompatabil.

Acesta s-a autosuspendat săptămâna trecută din partid, dar nu și-a dat demisia din Parlament.

Călin Popescu Tăriceanu a fost întrebat cum rămâne cu ceilalți senatori care au probleme cu legea și în cazul cărora DNA cere aviz pentru ridicarea imunității – printre aceștia se numără și Ecaterina Andronescu, cercetată în dosarul Microsoft. Calin Popescu Tariceanu a raspuns ca a cerut Comisiilor de specialitate sa intocmeasca rapoarte si sa respecte termenele stabilite de Biroul Permanent.