Preşedintele Senatului a declarat, duminică seara, că cererea Direcției Anticorupție de ridicare a imunității sale parlamentare reprezintă un “demers politic”.
Călin Popescu Tăriceanu a descris noul său dosar drept “enorm de multă maculatură”.
“Am aflat [despre anchetă – n.r] conform obiceiului, adică fenomenul de telejustiţie, care funcţionează la noi de o bună bucată de vreme, practica devenită deja uzuală, anormală şi ilegală a DNA de a furniza informaţii pe surse care sunt preluate pe buletinele de ştiri, pe diferite suporturi media”, a spus liderul ALDE.
Călin Popescu Tăriceanu a adăugat că nu are acces la dosar până când va fi discutat în Comisia juridică a Senatului.
“Eu am serioase îndoieli în privinţa faptelor care ar putea să fie în dosarul care este trimis la Senat. Cu toate că sunt 73 de volume, ca să impresioneze, asta înseamnă 20.000 de pagini, părerea mea este că, aşa cum s-a întâmplat şi în dosarul precedent în care am fost acuzat şi achitat, este enorm de multă maculatură. Pun acolo o hârtie ca să spună lumea -domnule dacă sunt atât de multe pagini or fi cine ştie ce probe deosebite”, a insistat Călin Popescu Tăriceanu.
Potrivit lui, în perioada în care a fost premier, 2005-2008, atât el, cât şi secretarul general al Guvernului au primit numeroase scrisori din partea firmei Microsoft pemtru a intra in legalitate, pentru că instituţiile statului foloseau licenţe Windows, fără ca acestea să fie plătite.
Călin Popescu Tăriceanu se plânge că România este “republica procurorilor”, care “decid în final cine câştigă alegerile, cine este scos din cursă, pentru că nu trebuie să decidă la vot, e suficient să scoţi din cursă adversarii şi iese cine trebuie”.
Preşedintele Senatului este acuzat că, în perioada în care a condus guvernul de la București, a primit “foloase materiale” de aproape 800.000 de dolari de o firmă austriacă pentru a interveni pentru închierea unor acte adiţionale.
Călin Popescu Tăriceanu, susține că se înţelege foarte bine cu liderul PSD, Liviu Dragnea, şi, chiar dacă există puncte de vedere diferite între cele două partide aflate la guvernare, acesta nu este un motiv de rupere a coaliţiei şi până la urmă este găsită o soluţie convenabilă pentru ambele părţi.