Confidenţialitate

Călin Popescu Tăriceanu, despre bugetul pe 2016: Seamănă cu un fel de mâncare cu carne și varză. E adevărat, varză de Bruxelles

Co-președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a criticat bugetul pe anul viitor.

El s-a declarat nemulțumit de faptul că Guvernul Cioloș îngheață salariul minim la 1.050 de lei și nu îl majorează la 1.200 de lei, de la 1 ianuarie:

“Eu imi imaginam ca azi suntem la cea mai importanta dezbatere politica dintr-un an. Ar fi trebuit sa ne dea o imagine foarte clara a proiectului actualului Guvern pentru Romania.

In proiectul de buget sunt anomalii – sistemul de aparare primeste de doua ori mai mult decat educatia, serviciile – de 4 ori mai mult decat cultura.

Sporeste puterea de control a statului asupra vietii cetatenilor”, a spus Tariceanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

“Bugetul pe 2016 ne proiecteaza catre o Romanie de rangul doi, furnizoare de forta de munca ieftina, la periferia Europei, aproape ca o tara din lumea a treia.

Mi-as fi dorit sa vad un buget care sa duca la o Romanie prospera. Ni se propune o Romanie de 2 lei, in care romanii pot fi platiti cu 2 lei ca in alte tari.

Cred ca aceasta formula nefericita ne-a pus pe multi pe ganduri ca sunt multi responsabili care nu inteleg care este rolul Romaniei in UE. Nu putem vorbi de o Romnie puternica cu salarii de 2 lei. Daca vreti sa continuam cu o Romanie ca in tarile din lumea a treia, continuati asa. Considerati cel mai serios cresterea salariului minim la 1200, sa nu vina investitotii pentru forta de mucna ieftina.

Bugetul – mancare cu carne cu varza de Bruxelles”, a mai spus Tariceanu.