Călin Popescu Tăriceanu admite că a vorbit la Direcţia Regim Permise de Conducere să meargă înainte de program pentru preschimbarea carnetului auto

La Antena 3, preşedintele Senatului a dat pentru prima dată explicaţii, la 5 zile după ce a fost filmat de News.ro când intra prin spatele clădirii Direcţiei de Permise Auto, ocolind o coadă de aproximativ 1.000 de persoane:

”Da, am vorbit să merg înainte de începerea programului.  Sigur, ca să nu fac un gest ostentativ de a trece în față.  Lucrurile astea incerc să le gestionez cât mai discret posibil.

Vreau să vă mai spun ceva: ca președinte al Senatului am dreptul la mașină cu antemergător, cu SPP, cu Poliție… Nu știu dacă am folosit vreodată de când sunt prim-ministru antemergător cu mașină de Poliție pentru că nu vreau să-i deranjez pe ceilalți participanți la trafic.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La sediul serviciului de permise a fost aşteptat de reprezentanţi ai instituţiei care l-au condus în clădire şi i-au făcut procedurile pentru eliberarea documentului. În tot acest timp, (în care Tăriceanu a completat documentele şi a făcut fotografia pentru noul permis), publicul nu a avut voie să intre în clădire chiar dacă, oficial, era ora deschiderii.

În aceeași emisiune, la Antena 3,  președintele Senatului a mai spus că preocuparea celor cu funcții importante în stat este să se dedice în principal problemelor societății și comunităților, și nu să stea la coadă:

”Există în orice stat câteva funcții importante unde oamenii au fost aleși ca să reprezinte într-un fel statul și să se dedice, în principal, problemelor societății și comunităților. Asta  trebuie să fie preocuparea lor principală, nu statul la coadă!

Sigur că există și posibiltatea să stăm la coadă la permise, la coadă la cumpărat flori. Până la urmă nu e nimic înjositor, dar e o problemă de gestiune a timpului.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Călin Popescu Tăriceanu a susţinut că nu face abuz de funcţia sa şi că îşi face cumpărăturile singur pentru gospodărie dar, când este vorba despre deplasări, se ocupă cabinetul său şi angajaţii SPP de rezervarea cazării a biletelor.

Mai multe anchete au fost declanşate după ce Călin Popescu Tăriceanu a beneficiat de tratament special pentru preschimbarea permisului de conducere.

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor face verificări în urma articolelor apărute în presă. Şi Instituţia Prefectului a anunţat că vor fi declanşate verificări, iar avocata Elenina Nicuţ a trimis la DNA un denunţ împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu pentru infracţiunea de folosire a influenţei funcţiei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS