CALIFORNIA: Creşte bilanţul masivului incendiu forestier

Bilanţul deceselor provocate de incendiul denumit „Camp Fire”, cel mai distrugător din istoria statului american California, a ajuns la 23.

Sâmbătă, în oraşul Paradise, au fost găsite 14 cadavre carbonizate, relatează Agerpres, citând Reuters.

Alte 35 de persoane sunt în continuare date dispărute.

Până acum, Camp Fire a distrus peste 6700 de locuinţe şi sedii de firme, mai mult decât orice alt incendiu înregistrat în statul american de pe coasta Pacificului. Suprafaţa arsă a depăşit 40.000 de hectare. Ca număr de morţi, incendiul se află pe locul al treilea în istoria Californiei, după Griffith Park Fire din 1933 şi Tunnel Fire din 1991. Toţi cei 26.000 de locuitori din Paradise au primit ordine de evacuare.

La 800 de kilometri sud de Camp Fire, un alt incendiu – Woolsey – a crescut la dimensiuni duble în mai puţin de 24 de ore, extinzându-se pe dealurile de lângă Malibu, oraşul de lux unde au reşedinţe multe vedete din SUA. Printre cei care au fost nevoiţi să părăsească localitatea sunt şi cântăreaţa Lady Gaga şi vedeta mediilor sociale Kim Kardashian, care a anunţat pe Twitter că flăcările au afectat locuinţa ei şi a soţului său, rapperul Kanye West. Cei 13.000 de locuitori din Malibu au primit ordine de evacuare. Sâmbătă, în oraş au fost găsiţi doi morţi, dar biroul şerifului din comitatul Los Angeles nu a putut preciza dacă incendiul Woolsey a fost cauza deceselor.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a afirmat sâmbătă, într-un mesaj pe Twitter, că nu există alt motiv pentru incendiile de vegetaţie sălbatică din California în afara managementului defectuos al pădurilor de către autorităţile statului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS