Confidenţialitate

Revista presei, 29 mai

Cum se pregătesc marile magazine pentru marea reducere a taxei pe valoare adăugată la alimente, aflăm din Adevărul de weekend. În goana după clienţi, unele hypermarketuri au furat startul ieftinirilor. Mecanismul ieftinirilor este explicat în amănunt la raft, unde sunt afişat atât vechile, cât şi noile preţuri.

În contextul inundaţiilor din aceste zile, Jurnalul naţional observă că autorităţile preferă să plătească despăgubiri decât să implementeze o strategie pe termen lung. Planuri sunt din 2010. Hărţile de hazad sunt la voia întâmplării.

Liberalii cer, printr-o petiţie publică, demisia lui Călin Popescu Tăriceanu din fruntea Senatului, notează cotidianul Puterea. Fostul premier este acuzat de intimidarea justiţiei. Călin Popescu Tăriceanu solicitase, zilele trecute, demiterea şefelor de la Înalta Curte şi Direcţia Anticorupţie. Preşedintele Klaus Iohannis i-a răspuns, sugerându-i să se adreseze Consiliului Superior al Magistraturii.

Potrivit României libere, Brăila vrea să devină capitală culturală europeană cu manele şi spălătorii auto erotice. Publicaţia a obţinut un document prin care autorităţile brăilen solicitau sprijin instituţiilor de cultură din Constanţa pentru obţinerea titlului de capitală culturală europeană în 2021. Textul arată o viziune cel puţin ciudată despre ce înseamnă un “act de cultură”. “Oamenii nu trebuie să rămână încorsetaţi în nişte concepţii înguste”, se justifică autorii.

Ziarul Financiar anunţă o schimbare la vârf pe piaţa lactatelor. Danone a pierdut poziţia de lider. Albalact, o companie cu acţionariat majoritar românesc, este acum în frunte.

Jumătate şansa, jumătate merit, noua compoziţie chimică a Stelei, potrivit Gazetei sporturilor. Bucureştenii n-au putut să învingă la Iaşi, dar victoria Oţelului pe terenul ASA Târgu Mureş i-a ajutat să câştige campionatul.