Confidenţialitate

Calendarul învestirii Guvernului Cîțu. Audierile miniștrilor, marți, miercuri și joi

Miniștrii propuși în Guvernul Cîțu, deși aceiași ca în Cabinetul Orban, vor fi audiați din nou, vreme de trei zile în comisiile de specialitate ale Parlamentului. Data votului de învestitură urmează să fie stabilită ulterior.

Conducerea Parlamentului, dominată de PSD, a stabilit din nou un calendar extins pentru învestirea Guvernului Cîțu. Astfel, miniștrii urmează să fie audiați în comisiile de specialitate mâine, miercuri și joi.

Ședința de plen comun a Camerei Deputaților și Senatului în care trebuie dat votul de învestitură nu a fost fixată, dar, potrivit unor surse parlamentare, aceasta ar putea avea loc lunea viitoare, pe 9 martie.

Vineri, premierul desemnat, Florin Cîţu, a depus, la Parlament, lista Cabinetului şi programul de guvernare. Singura modificare în componenţa Guvernului Cîţu faţă de cel anterior, al lui Ludovic Orban, este propunerea lui Lucian Heiuş la Ministerul Finanţelor.

Conform prevederilor regulamentare, Birourile permanente stabilesc data şedinţei comune la cel mult 15 zile de la primirea programului şi a listei Guvernului.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat astăzi că liberalii vor discuta cu formaţiunile politice, cu excepţia PSD, pentru a încerca să formeze o majoritate.