Confidenţialitate

Marcel Ciolacu anunță 11 miliarde de lei pentru reabilitarea liniei de cale ferată Focșani-Roman | AUDIO

Premierul României anunță o investiție de 11 miliarde de lei pentru refacerea liniei de cale ferată Focșani-Roman, care face parte din Master Planul General de Transport al României. Cei 147 de kilometri vor fi reabilitați în 3 ani, spune Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: Termenul de realizare este de trei ani

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Investim 11 miliarde de lei pentru reabilitarea liniei de cale ferată Focșani-Roman. Sunt în special bani europeni pentru aproape 150 de kilometri de cale ferată cu termen de realizare de 3 ani”, a spus Marcel Ciolacu.

Finanțarea se va realiza din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Guvernul a aprobat azi indicatorii tehnico-economici urmând ca finanțarea să se realizeze din fonduri externe nerambursabile prin Programul Transport 2021 – 2027 și prin mecanismul pentru interconectarea Europei. Și de la bugetul de stat, această linie de cale ferată este situată pe ruta coridorului 9 paneuropean – este o linie importantă a rețelei de cale ferată din România deoarece preia traficul internațional european de pe cele două coridoare centrale aflate tot pe teritoriul țării noastre”, a explicat Mihai Constantin.

Totodată, se vor aloca din bugetul de stat un miliard de lei pentru reabilitarea unui sector de 42 de kilometri din Autostrada A1 București – Pitești, a mai precizat premierul Marcel Ciolacu.

Sursa foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Citește și: 2 proiecte de peste 100 de milioane de euro, din fonduri europene, în portul Constanța vor îmbunătăți circulația mărfurilor pe transportul maritim, rutier, feroviar și pe barje | AUDIO | GALERIE FOTO