Călătoria pe jos până la Paris a lui Constantin Brâncuşi va fi transpusă într-un film

 

Regizorul britanic Peter Greenaway a început filmările pentru pelicula biografică „Walking To Paris”, ce se va axa asupra poveştii călătoriei de 18 luni pe care sculptorul român Constantin Brâncuşi a realizat-o, la vârstă de 27 de ani, din România până în Franţa, trecând prin Ungaria, Austria, Germania şi Elveţia, potrivit screendaily.com

„De-a lungul călătoriei, supravieţuind cu ce se ivea pe drum, aşa cum se învăţase în anii în care fusese cioban, a avut aventuri comice, violente, erotice şi romantice, în mod cert formatoare, ce l-au inspirat în sculptură, căci modela sculpturi din materiale pe care le găsea pe drum: lemn, piatră, nisip, zăpadă şi gheaţa, lăsând răsfirate şi abandonate sculpturi experimentale şi temporare pe drumurile Europei”, a declarat Greenaway pentru Screen Daily.

Actorii Emun Elliott şi Carla Juri vor fi protagoniştii peliculei „Walking To Paris”. Lansarea filmului, co-produs de Enjoy Movies, Cobra Film şi CDP, precum şi de SRF Swiss Radio and Television, a fost anunţată pentru toamna anului 2016.

Constantin Brâncuşi s-a născut la 19 februarie 1876, la Hobiţa, judeţul Gorj, şi a absolvit, în 1902, Şcoala de bellearte din Bucureşti. La scurt timp, în 1906, îşi expune lucrările pentru prima oară la Société Nationale des Beaux-Arts şi la Salon d’Automne din Paris. În 1907 este prezentată prima versiune a „Sărutului”, care a stat la baza celebrei lucrări „Poarta Sărutului”, din ansamblul de la Târgu-Jiu, din care fac parte şi „Coloana fără sfârşit” şi „Masa Tăcerii”. „Rugăciunea” şi „Domnişoara Pogany” se numără printre lucrările celebre ale sculptorului român.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS