CĂLĂRAȘI: Criză de medici la Spitalul Județean de Urgență

Situaţie dezastruoasă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Călăraşi unde secţia de cardiologie a rămas fără nici un medic de mai bine de o lună.

Pacienţii sunt trataţi de medici cu alte specialităţi, motiv pentru care Casa de Sănătate refuză să deconteze cheltuieli de peste 2 miliarde de lei vechi – transmite corespondentul Europa FM, Marius Stroe.

De la 1 aprilie, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Călăraşi nu mai are contract cu nici măcar un medic cardiolog. Pentru ca pacienţii să nu fie trimişi în alte unităţi medicale, conducerea spitalului a hotărât ca aceştia să fie trataţi de medici internişti.

Casa Judeţeană de Sănătate Călăraşi a decis, însă, să nu deconteze sumele cheltuite de pe secţia de cardiologie, câtă vreme spitalul nu avea contract cu nici un medic cardiolog. Suma pe care spitalul riscă să o piardă este de 210.000 de lei. În cursul zilei de astăzi, conducerea spitalului din Călăraşi poartă negocieri cu medici din judeţul vecin Ialomiţa pentru a acoperi cel puţin un post în cadrul secţiei de cardiologie.

Situaţia din întreg spitalul este una extrem de dificilă. Dintr-un număr de 106 posturi care alcătuiesc schema de personal medical superior, doar 43 de posturi sunt ocupate, unele de medici pensionari sau chiar cu jumătate de normă. În afară de cardiologie, în situaţie gravă se află şi secţiile de urologie, oncologie, pediatrie, terapie intensivă şi neonatologie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS