Confidenţialitate

Cadrele militare disponibilizate protestează în București

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate organizează vineri, de Ziua Armatei, un miting de protest în Piaţa Victoriei, ca urmare a nemulţumirilor legate de discriminările din Legea salarizării unitare şi Legea pensiilor.

“Am hotărât să organizăm un miting de protest în Piaţa Victoriei, de Ziua Armatei, 25 Octombrie. SCMD i-a chemat pe toţi aliaţii, rezervişti şi civili din cadrul CNSC, nemultumiţi de minciunile şi discriminările existente în Legea salarizării unitare şi legislaţia la pensii. Vom vorbi, aşadar, în numele a mai mult de 1.500.000 de voturi, cât reprezintă militarii şi poliţiştii în activitate, în rezerva şi în retragere, cu familiile lor”, precizează sindicaliştii într-un apel transmis premierului demis, Viorica Dăncilă.

Aceştia subliniază că vor prezenta premierului “soluţia practică de revenire la textul promulgat al Legii reparatorii nr.223/2015 (privind pensiile militare de stat)”, “cu rugămintea” de a-şi asuma înscrierea ca iniţiativă legislativă în Parlament şi de a da avizul Guvernului în regim de urgenţă, notează Agerpres.

“Textul în cauză a fost prezentat şi este acceptat, nu numai de foarte mulţi parlamentari PSD, dar şi de lideri ai PNL, USR, Pro Romania şi PMP. Vă vom prezenta, de asemenea, şi revendicările pe care le vor depune reprezentanţii structurilor sindicale socio-profesionale aliate. Am convenit cu Secretariatul General al Guvernului ca o delegaţie a manifestanţilor să vă înmâneze documentul în cadrul mitingului, vineri, la orele 12.30”, spun sindicaliștii.

Luna trecută, SCMD anunţa că a depus la Primăria Bucureşti cerere pentru aprobarea organizării unui miting de protest faţă de nivelul pensiilor rezerviştilor, militarilor şi poliţiştilor, pentru data de 25 octombrie, cererea având în vedere prezenţa a 20.000 de persoane.

“Protestele vizează discriminările la care au fost supuşi rezerviştii, militarii şi poliţiştii activi, aliaţii noştri civili din Consiliul Naţional al Societăţii Civile, prin Legea salarizării unitare, legislaţia la pensii şi îndeosebi prin anularea, practic, a prevederilor Legii pensiilor militare de stat de către OUG-urile emise de guverne, neconstituţional, din decembrie 2015 şi până astăzi”, precizează Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate.

 

Brigada Rutieră a Capitalei anunță restricții de circulație:

– circulaţia în Piaţa Victoriei va fi resistematizată, gradual, în funcţie de numărul participanţilor, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în faţa Guvernului României, între Bd. Aviatorilor şi Calea Victoriei, respectiv Bd. Lascăr Catargiu;

– Str. Paris, traficul va fi direcţionat doar către Bd. Aviatorilor;

– breteaua Iancu de Hunedoara, traficul va fi direcţionat către Bd. Aviatorilor şi Bd. Nicolae Titulescu;

Restricţiile rutiere vor fi în vigoare până la ora 15.00, cel târziu.

Rute alternative:

– Bd. Ion Mihalache – Bd. Mareşal Averescu – Bd. Mărăşti – Piaţa Montreal – Şos. Bucureşti-Ploieşti;

– Bd. Aviatorilor – Bd. Beijing – Str. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogării – Şos. Bucureşti-Ploieşti.

Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu se deplaseze ori să staţioneze pe partea carosabilă.