Confidenţialitate

Cabinetul Orban înștiințează Parlamentul despre asumarea răspunderii pe 3 proiecte de lege

Guvernul va înștiința Parlamentul, marți, cu privire la angajarea răspunderii pe modificarea Legilor Justiției, abrogarea OUG 51 referitoare la scoaterea transportului școlar din sfera serviciilor publice și pe Legea privind plagoanele bugetare.

”Marți sesizăm Parlamentul cu privire la angajarea răspunderii pe trei proiecte de lege, respectiv la legile Justiției – partea prorogarea pensionării magistraților, creșterea numărului judecătorilor în completele inferioare, de la doi la trei, dar și partea legată de vechimea pentru accederea în Institutul Național al Magistraturii”, a declarat, luni, vicepremierul Raluca Turcan.

Totodată, ea a menționat că a doua modificare se referă la abrogarea ordonanței 51, legată de scoaterea transportului școlar din sfera serviciilor de interes public

”Guvernul include din nou transportul şcolar al copiilor ca şi serviciul public, în plus faţă de asta, le cere operatorilor de transport obligatoriu să ţină cont de transportul şcolar al copiilor. Este o chestiune de siguranţă a copiilor, este o chestiune cu care nu ne mai putem juca”, a adăugat Raluca Turcan.

De asemenea, deputatul liberal a precizat că al treilea proiect de lege se referă la plafoanele bugetare, astfel în cât Executivul să poată prezenta proiectul bugetului de stat pentru anul 2020.

Guvernul se întrunește în ședință, marți, de la ora 15.00.