Confidenţialitate

Cabinetul Ciucă, format din nenumărați foști premieri, plini sau interimari. Membrii noului guvern au depus jurământul la Palatul Cotroceni | FOTO

Membrii Guvernului Nicolae Ciucă au depus jurământul la Palatul Cotroceni. Unii dintre miniștri au repetat acest pas, pentru că au mai făcut parte din alte guverne, chiar la începutul anilor 2.000.

Cabinetul Ciucă are în componența sa nenumărați foști premieri, plini sau interimari. Printre ei și Nicolae Ciucă care de această dată are puteri depline, teoretic, pentru un an și jumătate. Și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a mai fost premier, la începutul anului 2017.

Cabinetul Ciucă are o singură femeie în componență. Gabriela Firea revine la Palatul Victoria, după ce la începutul vieții sale publice a fost purtător de cuvânt al Guvernului.

Sursa foto: Presidency

Uniunea Maghiarilor și-a păstrat portofoliile, iar liderul formațiunii, Kelemen Hunor este și viceprim-ministru.

Președintele Klaus Iohannis spune că acum, cu o asemenea majoritate, se poate implementa Planul de redresare și reziliență care presupune ca în schimbul a peste 29 de miliarde de euro, Guvernul și Parlamentul să facă o țară mai prietenoasă cu mediul, dar și mai reformată.

„Cred că nu-și imaginează nimeni că a fost simplu să vină împreună partidele care până mai ieri s-au luptat unul împotriva celuilalt. A fost nevoie să se treacă peste multe orgolii. Este nevoie de un guvern puternic, bine condus, care se sprijină pe o largă majoritate în Parlamentul României. Acum avem acest guvern”, a spus Klaus Iohannis joi, 25 noiembrie 2021.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Anca Grădinaru

Sursa foto: Presidency

Citește și: Dacian Cioloș: PNL și Iohannis l-au făcut azi vicepremier pe Grindeanu, cel care a scos românii în stradă cu OUG 13 | VIDEO