Confidenţialitate

Cristina Tunegaru, la Deșteptarea României: Mărirea salariilor nu i-ar face pe profesori să lucreze mai bine | AUDIO

Profesoara Cristina Tunegaru consideră că cea mai mare problemă în învățământ este lipsa de responsabilizare a profesorilor, nicidecum nivelul salariilor.

Invitată în emisiunea Deșteptarea României, profesoara a intrat în dialog cu ascultătorii Europa FM:

“Dacă mărim salariile acum, nu o să obținem niciun rezultat pozitiv, asta este opinia mea. Profesorii or să spună da, mulțumim foarte mult pentru salariul acesta și își vor continua activitatea exact la fel. Un salariu care să nu fie dublat de responsabilizare nu înseamnă că ei își vor face treaba mai bine.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Profesoară de limba română pentru gimnaziu, preocupată în special de copiii din medii defavorizate, Cristina Tunegaru își pregătește teza de doctorat pe această temă. Ea a devenit cunoscută pentru metodele de predare atipice, dăruirea față de elevi, dar și criticile exprimate public la adresa sistemului de învățământ.

Cristina Tunegaru a fost invitatul emisiunii Deșteptarea României despre profesori și rolul lor în educație. În urmă cu o săptămână, invitat a fost Daniel Funeriu care a pledat pentru evaluarea și instruirea profesorilor.

Vinerea viitoare, pe 26 februarie, Cătălin Striblea îl are invitat în direct în dialog cu ascultătorii pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Emisiunile din campania Deșteptarea României pot fi urmărite video pe europafm.ro, dar și pe pagina de Facebook și pe contul de Youtube Europa FM.