BUZĂU: Unități militare în stare avansată de degradare

Două foste unităţi militare situate pe raza comunei Unguriu din judeţul Buzău vor fi transformate în penitenciar, după ce Guvernul a aprobat transferul imobilelor şi terenului de la Ministerul Apărării Naţionale la Administraţia Penitenciarelor.

Clădirile, nefolosite de peste 16 ani, sunt în avansată stare de degradare, iar la Unguriu nimeni nu ştie deocamdată cum vor fi transformate.

Faptul că în localitate se va construi unul dintre cele mai moderne penitenciare din România, a împărţit locuitorii în două tabere: unii sunt încântaţi de ideea creării de noi locuri de muncă, alţii se tem.

Administraţia locală spune, însă, că localitatea nu va avea decât de câştigat.

La Unguriu, intrarea în fosta cazarma este păzită de militari şi nimeni nu poate pătrunde aici fără voia mai marilor din Ministerului Apărării pentru că, deşi în şedinţa de Guvern s-a aprobat trecerea clădirilor la Administraţia Penitenciarelor, acest lucru nu este făcut decât pe hârtie.

Tudorel Toader a precizat că s-a început un studiul de fezabilitate şi pentru penitenciarul de la Berceni.

El a mai adăugat că în luna noiembrie va fi prezentată la CEDO foaia de parcurs privind rezolvarea problemelor legate de condiţiile din penitenciare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS