Buzău: Un urs prins într-un gard de sârmă, salvat de jandarmi

Un localnic a sunat în această dimineaţă, la 112 spunând că la marginea pădurii de la Cozieni un urs ar fi captiv. Jandarmii buzoieni au fost solicitaţi să intervină. Pentru că nu au în dotare tranchilizante, a fost nevoie de sprijinul unui vânător ca să elibereze animalul prins într-un gard de sârmă împletită.

Ursul a fost tranzchilizat, iar când jandarmii s-au apropiat de animal au constatat că acesta este prins într-un gard de sârmă împletită. Ursul, o femelă adult, nu este rănit.

După ce va trece efectul tranchilizantelor, autorităţile vor elibera animalul în pădure.

În această perioadă, urşii au dat mai multe atacuri în localităţile de munte ale judeţului Buzău.

La Colţi, animalele sălbatice au coborât din pădure până la casele oamenilor, unde au omorât porci şi capre. Atacuri similare au fost şi la Pătârlagele, în timp ce la Mărgăriteşti urşii au distrus mai mulţi stupi de albine.

Oamenii se tem ca animalele sălbatice să nu-i atace şi pe ei, motiv pentru care autorităţile locale au făcut mai multe demersuri la Agenţia pentru Protecţia Mediului, pentru stablirea pagubelor în vederea acordării de despăgubiri, şi la Garda Forestieră Vrancea pentru ca animalele să poată fi capturate sau împuşcate.

Ursul este un animal protejat de lege şi nu poate fi împuşcat decât cu aviz de la Ministerul Mediului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS