Confidenţialitate

Buzău: Taxe cu 300% mai mari pentru clădirile non-rezidențiale | AUDIO

Buzoienii, contribuabili persoane fizice, vor plăti taxe mai mari pentru clădirile pe care le dețin. Primăria municipiului reședință de județ a stabilit majorări de la 50 la 300%, în 2021.

Majorarea taxelor pentru clădiri rezidențiale și non-rezidențiale deținute de persoane fizice pe raza municipiului Buzău a fost stabilită în luna decembrie a anului trecut.

În perioada dezbaterii publice a propunerii nu au existat opinii contra, iar la adoptarea hotărârii, majoritatea formată din social-democrații din Consiliul Municipal a trecut proiectul, chiar dacă au existat și poziții contra din partea altor formațiuni.

Astfel, buzoienii au de achitat, de la 1 ianuarie, un impozit cu 50% mai mare pentru clădirile în care locuiesc, iar pentru celelalte, care au altă destinație decât cea pentru locuință, cu 300% mai mari.

Argumentele majorării au fost explicate de primarul Buzăului, Constantin Toma. Acesta consideră acceptabil noul nivel al taxelor locale și spune că, în absența acestei creșteri, administrația locală nu își mai putea programul anual de investiții.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Catalina Jingoiu