Confidenţialitate

Buzău: Profesor condamnat pentru trafic de droguri și prădător sexual predă la două școli din municipiu | AUDIO

Un profesor din Buzău a fost menținut la catedră, deși are o condamnare pentru trafic de droguri și apare în Registrul celor care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor. Bărbatul preda desenul la un liceu și o școală generală. Polițiștii au declanșat cercetări care vizează cele două unități de învățământ.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Oamenii legii vor să afle cum a fost posibil ca profesorul de desen, condamnat în vara acestui an pentru trafic de droguri și înscris în registrul național automatizat al celor care au comis infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, să fie menținut la catedră.

Atât consultarea acestui registru, obligatorie la început de an, pentru încadrarea cadrelor didactice, cât și informările de la Serviciul de Probațiune, ar fi trebuit să împiedice continuarea activității la catedră a cadrului didactic.

Dar, începutul de an școlar l-a găsit pe dascălul de 40 de ani predând în două școli: un liceu și o școală generală, ambele din orașul Buzău.

Polițiștii au deschis o anchetă care vizează cele două unități de învățământ și modul în care a fost lăsat să predea profesorul.

Deocamdată cercetările pentru abuz în serviciu sunt derulate in rem. Poliția a sesizat și Inspectoratul Școlar pentru declanșarea unei anchete administrative.

Sursa foto: INQUAM Photos Octav Ganea