Buzau – Primar condamnat la 3 ani de inchisoare dupa ce a provocat un accident rutier in urma caruia o adolescenta a murit

Primarul comunei buzoiene Cernateşti, Valerică Şercăianu, a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare dupa ce, in mai anul trecut, a provocat un accident in urma caruia o adolescenta de 14 ani si-a pierdut viata..

Primarul comunei buzoiene Cernateşti, Valerică Şercăianu, a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare.

Solutia a fost pronuntata de Curtea de Apel Ploiesti, in urma apelului declarat de mai multe parti la condamnarea initiala pronuntata de judecatorii buzoieni.

In urma apelului, primarul buzoian a primit un spor de pedeapsa si astfel va sta după gratii trei ani in loc de doi ani si jumatate. Un al doilea sofer judecat in dosar va merge la inchisoare dar pentru o perioada de doi ani, in cazul lui fiind mentinuta pedeapsa de la prima instanta.

‘Cei doi soferi au fost gasiti vinovati pentru un accident produs in mai anul trecut, in urma caruia o adolescenta si-a pierdut viata.

Fata de 14 ani venea de la scoala atunci cand masina de teren a primarului scapata de sub control, a lovit-o mortal. Ancheta a dovedit ca primarul Valerica Sercaianu conducea sub influenta bauturilor alcoolice.