Buzau – O profesoara cere CNA sa retraga recomandarea privind spoturile despre ora de religie

Reacția dascălului vine după ce Consiliul Național al Audiovizualului a cerut posturilor de televiziune să difuzeze mesajele mai multor artiști – prin care care părinții erau sfătuiți să-i înscrie pe copii la această materie.

O profesoară de matematică din Buzău le cere membrilor CNA să retragă recomandarea privind spoturile despre ora de religie.

Profesoara susține că mesajul «înscrie-ți copilul până la 6 martie la ora de religie sau ora se va desființa» – este fals și manipulator.

Monica Mocanu predă matematica la un liceu tehnologic din municipiul Buzău. Profesoara a sesizat CNA după ce a văzut pe postul public de televiziune un spot prin care părinții erau îndemnați să își înscrie copiii la ora de religie.

La finalul mesajului se arăta că, în caz contrar, materia va fi scoasă din orarul copiilor – lucru pe care dascălul îl consideră ‘fals factual și manipulator’.

Ea susține că ora de religie va fi în continuare în oferta obligatorie a școlilor, conform Constituției României și Legii educației naționale.

În plus, nu doar că informația falsă induce în eroare publicul într-o chestiune sensibilă, dar manipulează în interesul particular al unei părți implicate.

CNA a decis, la începutul săptămânii, să recomande televiziunilor să difuzeze trei spoturi de promovare a orei de religie în şcoli. Între acestea se află şi un clip în care înscrierea la această materie este susţinută de personalităţi precum Dan Puric, Elisabeta Lipă şi Connect-R.