Confidenţialitate

BUZĂU: Cartierul Poșta, în carantină din cauza noului coronavirus | AUDIO

Un cartier din orașul Buzău a fost plasat în carantină după ce, duminică, au fost confirmate 19 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

“Instituţia Prefectului a luat decizii instituirii carantinei timp de 14 zile pentru cartierul Poşta din municipiul Buzău cu o populaţie de circa 2.000 de locuitori, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău.

Denisa Irimia a adăugat că “cei 19 pacienţi au fost transferaţi la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat şi la Institutul ‘Victor Babeş’ din Bucureşti, cartierul carantinat (…) urmând să fie aprovizionat cu alimente şi bunuri de strictă necesitate de către autorităţile locale”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa infecţiei comunitare este un bărbat care, după o deplasare în județul Ialomița, unde a intrat în contact cu o persoană bolnavă de COVID-19, a răspândit virusul în rândul rudelor sale.

O anchetă epidemiologică este în curs.

Toate cele 19 persoane testate pozitiv au fost preluate de ambulanţe, fiind transportate la spitale din Râmnicu Sărat şi Bucureşti.

“Cauzele care au condus la această situaţie ţin, în mod evident, de ignorarea prevederilor decretelor şi Ordonanţelor Militare şi a precauţiilor pe care le-am recomandat pe toată durata pandemiei”, susține Prefectura Buzau într-un comunicat.