Confidenţialitate

Buzău: Alertă după dispariția unei fetițe pe timp de furtună

Poliţiştii buzoieni sunt în alertă, de joi seara, după dispariţia unei fetiţe cu probleme de comunicare şi dezvoltare.

În vârstă de 5 ani şi 7 luni, Scarlat Raisa Florentina a plecat de acasă, din comuna Săgeata, sat Găvăneşti, în jurul orei 21.30, şi nu a mai revenit.

La circa 50 de metri de casa familiei fetiţei, se află râul Buzău, iar în zonă începuse furtuna.

La momentul dispariţiei, minora era îmbrăcată cu pantaloni scurţi de culoare roşie, fără articol vestimentar în partea de sus a corpului, și desculţă.

Copilul are un metru înălţime, aproximativ 22 kg, păr şaten, lung, ochi caprui și ten alb.

Minora este diagnosticată cu dizabilităţi de dezvoltare şi nu răspunde când este strigată pe nume.

Persoanele care pot oferi informaţii care să conducă la găsirea minorei sunt rugate să sune la numărul unic de urgenţă 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de Poliţie.

La căutări mai participă jandarmi și pompieri, dotați cu camere de termoviziune şi un ATV.

”Căutarile au fost permanente, constante pe tot timpul nopţii, începând cu ora 6 se face treptat reîmprospătarea forţelor din teren cu aflux de efective din cadrul rezervelor de intervenţie. Poliţiştii, jandarmii, pompierii care au desfăşurat căutări pe tot timpul nopţii au acţionat in condiţii dificile, in zonă neiluminată, cu vegetaţie înaltă. Astfel urmărim reîmprospătarea fortei de interventie, in vederea unui randament optim, întrucât vom continua căutarile până la elucidarea tuturor imprejurărilor acestui caz”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău.
Inclusiv câini de urmă sunt folosiţi la căutări.
”Efectivelor li s-au alăturat şi pe timpul noptii, şi în această dimineaţă, în etape succesive, mai mulţi voluntari, rude, localnici, dar şi oameni din zone mai îndepărtate, chiar si alte judeţe, care au aflat de dispariţie prin intermediul mass-media. Având în vedere specificul zonei şi riscurile conexe, si anume faptul că locuinţa familiei este la doar 50 metri de cursul râului Buzău, luăm în continuare în calcul posibilitatea înecului, aşa ca s-a luat legatura cu judeţele invecinate aflate în aval pe râul Buzău, pentru a demara la rândul lor verificări pe cursul apei”, a adăugat Ane Mari Vrapciu.