Confidenţialitate

Bursele au recuperat pierderile. Dow Jones a avut cea mai mare creștere de o zi din istorie

Bursele americane și-au revenit luni, cu indicele Dow Jones înregistrând cea mai mare creștere dintr-o zi din istorie, de 1.294 de puncte, relatează CNN.

Bursele mondiale au avut săptămâna trecută cea mai grea perioadă de la criza financiară din 2008. Indicele Dow Jones a scăzut cu 12,4%, în timp ce S&P 500 a scăzut cu 11,5%.

Dow a înregistrat, de asemenea, cea mai importantă scădere dintr-o zi din istorie, joi.

Reculul de luni a fost puternic.

După o deschidere în creștere și o o evoluție indecisă la mijlocul dimineții, bursele au sfârșit prin a crește puternic. Dow a încheiat cu un plus de 1.294 de puncte, sau 5,1%, cel mai bun câștig dintr-o zi. Procentual, luni a fost cea mai bună zi din martie 2009.

S&P a urcat cu 4,6%, cea mai bună performanță din decembrie 2018.

Investitorii sunt supuși unui tir de informații contradictorii despre evoluția epidemiei de coronavirus. Pe de o parte, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică a avertizat luni că boala ar putea încetini semnificativ creșterea globală. Pe de altă parte, investitorii speră că băncile centrale vor lansa programe de stimulare a economiilor. Banca Japoniei a declarat că va furniza „ample lichidități” pentru menținerea stabilității piețelor financiare iar Banca Angliei s-a angajat, de asemenea, să facă ceea ce este necesar pentru sprijinirea economiei britanice.

Rezerva Federală urmează să se întâlnească pe 18 martie, iar așteptările pieței la o reducere a dobânzii la jumătate de procent sunt la 100%, potrivit Instrumentului FedWatch al CME.

Și mărfurile și-au revenit în mare măsură. Prețul aurului a crescut cu 1,8% la 1.592,30 dolari/uncie, în timp ce prețurile petrolului american au încheiat ziua cu 4,4% mai mult, la 46,75 dolari pe baril.