Burse pentru un curs de restaurare, în Viscri și Bunești

Fundația “Prințul de Wales” oferă cinci burse la unul din cursurile sale de restaurare ce va avea loc în județul Brașov, la Viscri și Bunești. Pagina de Facebook a fundației anunta ca aceste cursuri sunt gratuite si se desfasoara în perioada 31 august – 4 septembrie.

Programul cursului include prezentări despre unelte și materiale tradiționale, reparații structurale în clădiri cu valoare istorică, tehnici de tencuit, de preparare a mortarului pe bază de var și finisaje istorice. Profesor este Henry Rumbold, un specialist britanic în restaurare cu o experiență de peste 50 de ani în domeniul patrimoniului. Va fi asigurată traducerea în limba română.

Cursul este adresat celor care doresc să lucreze în domeniul restaurărilor sau al întreținerii clădirilor istorice.
Participanții primesc un set complet de unelte, echipamente de protecție și un certificat din partea Fundației “Prințul de Wales”.

Cursul este gratuit, fiind asigurat și transportul de la Viscri la Bunești, dacă este nevoie. De asemenea, sunt incluse cazarea la sediul fundației din Viscri și trei mese pe zi.
Cei interesați trebuie să trimită Fundatiei “Prințul de Wales”o scrisoare de motivare de cel mult o jumătate de pagină, la adresa aura.woodward@yahoo.co.uk.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS