Bursa locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilități

O bursă pentru muncitorii cu dizabilităţi va fi organizată, luni, la nivel naţional.

Evenimentul, care promovează viaţa independentă în comunitate a acestor persoane, este organizat de Ministerul Muncii sub sloganul „Pot ce poţi şi tu! Angajează-mă!”.

Firmele care recrutează personal cu dizabilităţi beneficiază de facilităţi fiscale.

Informațiile referitoare la programul complet și locațiile evenimentelor pot fi găsite pe site-ul Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități.

Deschiderea oficială a bursei va avea loc la ora 10.00. Ministrul Muncii și Justiției Sociale va participa la deschiderea bursei găzduită de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, sector 1, București.

„Avem aproximativ 45.000 de persoane angajate în muncă și cred că numărul acesta trebuie să crească în perioada următoare. Tocmai de aceea, Ministerul Muncii și Justiției Sociale a creat premisele pentru acordarea unor subvenții importante pentru angajator. Atunci când angajează persoane cu dizabilități, angajatorii nu mai sunt obligați să plătească taxa echivalentă unui salariu minim pe economie la bugetul de stat. Acest aspect, împreună cu subvenția pe care o acordă Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, respectiv 500 euro, trebuie să constituie un factor motivator pentru toți angajatorii care doresc să angajeze persoane cu dizabilități. Îmi doresc ca ziua de 3 decembrie să nu fie doar o zi de conștientizare a importanței și rolului persoanelor cu dizabilități în societate, ci și o șansă, pentru cât mai multe persoane cu dizabilități, de a intra pe piața muncii prin intermediul Burselor POT CE POȚI ȘI TU”, a declarat ministrul Marius Budăi.

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, celebrată la nivel mondial în data de 3 decembrie, a fost stabilită de Organizația Națiunilor Unite și reprezintă un prilej de a reafirma rolul important pe care aceste persoane îl au în societate și în comunitate.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS