Confidenţialitate

Bursa din Tokyo și-a suspendat activitatea pe toată ziua, din cauza unei erori de sistem

Bursa din Tokyo a suspendat tranzacționarea acțiunilor joi, întrucât o problemă a sistemului său electronic a provocat cea mai gravă întrerupere suferită vreodată de cea de-a treia cea mai mare piață bursieră din lume, relatează Reuters.

Oficialii au dat vina pe o problemă hardware, dar și pe eșecul trecerii la un dispozitiv de rezervă. Aceasta este prima suspendare de o zi întreagă a tranzacțiilor bursiere, de când a început tranzacționarea electronică, în 1999.

Oprirea a frustrat investitorii care doreau să răscumpere acțiuni după prima dezbatere prezidențială din SUA și ar putea afecta credibilitatea bursei.

De asemenea, problema a apărut într-o perioadă în care Tokyo speră să atragă mai multe bănci și administratori de fonduri din Hong Kong, pe fondul îngrijorărilor companiilor cu privire la o nouă lege a securității impusă de China.

„Momentul este chiar rău”, a spus Takashi Hiroki, strateg șef la compania de brokeraj Monex din Tokyo, despre oprirea tranzacționării.

Mulți participanți la piață sperau să își răscumpere acțiunile sau să își mărească participațiile după creșterea de pe Wall Street, a spus el.