Burcea, ANAT: Vacanțele în Turcia se ieftinesc în 2016; Egiptul nu-și revine în prima jumătate a anului

Pentru că suntem la început de an ar fi bine să verificăm ce destinații sunt sigure în 2016, mai ales în contextul amenințărilor teroriste, dar și care sunt destinațiile ce se vor ieftini sau se vor scumpi anul acesta.

 

Într-o situație delicată se află Egiptul, țară care în urmă cu câțiva ani era căutată de turiști români datorită condițiilor și serviciilor din stațiuni, circuitelor turistice și a prețurilor bune. Însă în prezent, turismul în această țară este în declin din cauza evenimentelor tragice petrecute în ultimele luni. Vicepreședintele ANAT, Alin Burcea, crede că Egiptul nu-și va reveni în prima jumătate a acestui an.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Din Egipt și Tunisia ne mutăm în Turcia. Vacanțele în stațiunile ”sun and beach”, aflate în topul preferințelor turiștilor români, se vor ieftini anul acesta, spune Alin Burcea. Explicația: tensiunile dintre Rusia și Turcia și interdicția pe care Kremlinul a impus-o agențiilor ruse de a mai trimite turiști în Turcia. Așadar, hotelierii turci vor încerca să compenseze golul lăsat de turiștii ruși și vor dori să atragă cu prețuri bune turiști din alte țări, inclusiv din  România.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Sunt noutăți și în ceea ce privește Grecia, o altă țară preferată de români pentru petrecerea vacanțelor de vară. Insulele grecești, dar și Grecia continentală vor fi luate cu asalt de ruși, care, evident, vor căuta alte locuri în care să-și petreacă vacanțele după ce accesul în Turcia le-a fost tăiat. Cererea foarte mare ar putea ridica anumite probleme, spune reprezentantul ANAT.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Articole Similare